SKŁADNIKI
mieszanka do wypieku brownie [surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, skrobia z tapioki*, kakao*¹ w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 7 %, czekolada „couverture”*¹ 5 % (miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*), czekolada „couverture”*² 2,5 % (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; sól, łuski babki płesznik*, substancja zagęszczająca: guma guar*], mieszanka do wypieku sernika [surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, skórka cytryny*, wanilia Bourbon w proszku* 0,1 %]. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
¹Masa kakaowa min. 54 %, ²Masa kakaowa min. 88 %
OPIS
Odkryj wyjątkową mieszankę, która łączy dwa uwielbiane ciasta w jednym pysznym wypieku! Mieszanka do sernikobrownie to idealne rozwiązanie dla tych, którzy pragną zachwycić swoich bliskich kremowym sernikiem i intensywnie czekoladowym brownie w jednym cieście. Wystarczy kilka prostych kroków, aby stworzyć deser, który podbije serca każdego miłośnika słodkości. Doskonały na rodzinne spotkania, święta lub chwile przyjemności tylko dla siebie. Odpowiedni dla wegan. Opakowanie zawiera 2 saszetki produktu – 320 g mieszanki do przygotowania brownie i 100 g mieszanki do przygotowania sernika.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wegetariańskie sernikobrownie
Potrzebujesz dodatkowo: 150 ml MLEKA, 80 g miękkiego MASŁA, 200 g odtłuszczonego twarogu, 150 g jogurtu naturalnego (3,8 % tłuszczu), 1 jajko, forma do pieczenia (20 x 20 cm), mikser ręczny z trzepaczką
1.Rozgrzej piekarnik do 170°C z grzaniem góra/dół lub do 150°C z termoobiegiem i dobrze natłuść formę do pieczenia. Opcjonalnie można je także posypać mąką.
2.Do miski wsyp mieszankę do wypieku brownie, MLEKO i masło. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na średnich obrotach, aż powstanie jednolita masa (ok. 1 minuta). Ciasto wlej do natłuszczonej formy do pieczenia i lekko wyrównaj.
3.Do drugiej miski wsypać mieszankę do wypieku sernika, odtłuszczony twaróg, JOGURT i jajko. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższych obrotach, aż masa będzie gładka. Rozmaruj masę na ciasto brownie i delikatnie wymieszaj obie masy widelcem.
4.Piec ciasto na środkowym ruszcie piekarnika, uprzednio nagrzanym do 150°C lub w nagrzanym piekarniku do 170°C z funkcją góra/dół przez ok. 50 minut.
5.Po upieczeniu pozwól ciastu ostygnąć. Gdy ostygnie można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.
Wegańskie sernikobrownie
Potrzebujesz dodatkowo: 150 ml napoju sojowego, 80 g miękkiej margaryny, 400 g wegańskiej alternatywy dla twarogu lub jogurtu, formę do pieczenia (20 x 20 cm), mikser ręczny z trzepaczką
1.Rozgrzej piekarnik do 170°C z grzaniem góra/dół lub do 150°C z termoobiegiem i dobrze natłuść formę do pieczenia. Opcjonalnie można je także posypać mąką.
2.Do miski wsyp mieszankę do wypieku brownie, napój SOJOWY i margarynę. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na średnich obrotach, aż powstanie jednolita masa (ok. 1 minuta). Ciasto wlej do natłuszczonej formy do pieczenia i lekko wyrównaj.
3.Do drugiej miski wsypać mieszankę do wypieku sernika, wegańską alternatywę dla twarogu lub jogurtu. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższych obrotach, aż masa będzie gładka. Rozmaruj masę na ciasto brownie i delikatnie wymieszaj obie masy widelcem.
4.Piec ciasto na środkowym ruszcie piekarnika, uprzednio nagrzanym do 150°C lub w nagrzanym piekarniku do 170°C z funkcją góra/dół przez ok. 50 minut.
5.Po upieczeniu pozwól ciastu ostygnąć. Gdy ostygnie można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.
Wskazówka:
Zwróć uwagę na czas pieczenia! Jeśli pieczesz ciasto dłużej, będzie mniej wilgotne.
Naczynie żaroodporne o grubych ściankach (szklane, ceramiczne itp.) mogą mieć wpływ na czas pieczenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g SUCHEJ MIESZANKI
Wartość energetyczna: 1634 kJ/386 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 50 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,58 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, selera, GORCZYCĘ, ŁUBIN i orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 420 g
41,36 zł Pierwotna cena wynosiła: 41,36 zł.27,49 złAktualna cena wynosi: 27,49 zł.
oszczędzasz 34% !
Poprzednia najniższa cena: 41,36 zł.
|
| Dostawa INPOST 2-3 dni |
|
| 11.99 zł paczkomat, 11.99 zł kurier |
|
| Wysyłka z polskiego magazynu |
513 w magazynie
14 dni na zwrot!
W przypadku, jeśli nie będziesz zadowolony/a z produktu, po prostu go zwróć, a my zwrócimy Ci pieniądze.| Waga | 0,45 kg |
|---|---|
| Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 12.60 |
| Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 21.70 |
| Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 4.50 |
| Masa netto (g) | 420 |
| Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 90 |
| BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
| Producent | BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże) |
| PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | Biovegan GmbH, Biovegan-Allee 1, DE-56579 Bonefeld |
| CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
| Kraj pochodzenia | Niemcy |
| WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
| WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
| EAN | 4005394200858 |
Marka
BIOVEGAN
Podobne produkty
-31%
-31%
-34%
-34%
-30%
-32%
-35%
-32%
-33%
-27%
-34%
-32%
ODŻYWKA NAWILŻAJĄCA DO WŁOSÓW SUCHYCH ALOES I MANGO 150 ml
SYROP Z PĄCZKÓW SOSNY BIO 270 ml
SYLIMARYNA (240 mg) BEZGLUTENOWA 60 KAPSUŁEK
RYŻ JAŚMINOWY BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 5 kg - HORECA (BIO PLANET)
ORZECHY MACADAMIA BIO 200 g
KAPSUŁKI NA WZROK (OPTIKAN) BEZGLUTENOWE 60 szt.
KAPUSTA KISZONA BIO 680 g (410 g)
CRUNCHY OWSIANE WANILIOWE BEZGLUTENOWE BIO 325 g
KADZIDEŁKA INDYJSKIE GOŹDZIK (15 szt.) 30 g
OLEJEK ETERYCZNY DRZEWO HERBACIANE ECO 10 ml
CIASTKA W POLEWIE CZEKOLADOWEJ STICKS BEZGLUTENOWE BIO 130 g
MĄKA Z SORGO BEZGLUTENOWA BIO 450 g
CUKIER KOKOSOWY BIO 500 g
TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 400 g
CIASTKA KAKAOWE KETO BIO 80 g
MĄKA ORKISZOWA LUKSUSOWA TYP 550 BIO 1 kg
PŁATKI 4 ZBOŻA (ORKISZ, OWIES, JĘCZMIEŃ, ŻYTO) BIO 600 g
ASHWAGANDHA EKSTRAKT BIO (200 mg) 50 KAPSUŁEK
CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 800 g
KREM MIGDAŁOWY Z OLEJEM MCT BEZ DODATKU CUKRÓW KETO BIO 200 g
HUMMUS Z OLIWKAMI BIO 185 g - NATURAVENA
MLECZKO PRZECIWSŁONECZNE DO CIAŁA SPF 50 150 ml
KAPUSTA CZERWONA MODRA 500 g
MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 1 kg
OLEJ Z PESTEK DYNI TŁOCZONY NA ZIMNO BIO 250 ml
WIÓRKI KOKOSOWE BEZGLUTENOWE BIO 500 g
SOK POMARAŃCZOWY BIO 1 L
NEKTAR JABŁKOWO - WIŚNIOWY BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 200 ml
PŁYN DO MYCIA NACZYŃ LIMONKA ECO 500 ml
CZEKOLADA Z OLEJEM MCT BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA KETO BIO 40 g
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g 

