SKŁADNIKI
mieszanka do wypieku brownie [surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, skrobia z tapioki*, kakao*¹ w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 7 %, czekolada „couverture”*¹ 5 % (miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*), czekolada „couverture”*² 2,5 % (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; sól, łuski babki płesznik*, substancja zagęszczająca: guma guar*], mieszanka do wypieku sernika [surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, skórka cytryny*, wanilia Bourbon w proszku* 0,1 %]. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
¹Masa kakaowa min. 54 %, ²Masa kakaowa min. 88 %
OPIS
Odkryj wyjątkową mieszankę, która łączy dwa uwielbiane ciasta w jednym pysznym wypieku! Mieszanka do sernikobrownie to idealne rozwiązanie dla tych, którzy pragną zachwycić swoich bliskich kremowym sernikiem i intensywnie czekoladowym brownie w jednym cieście. Wystarczy kilka prostych kroków, aby stworzyć deser, który podbije serca każdego miłośnika słodkości. Doskonały na rodzinne spotkania, święta lub chwile przyjemności tylko dla siebie. Odpowiedni dla wegan. Opakowanie zawiera 2 saszetki produktu – 320 g mieszanki do przygotowania brownie i 100 g mieszanki do przygotowania sernika.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wegetariańskie sernikobrownie
Potrzebujesz dodatkowo: 150 ml MLEKA, 80 g miękkiego MASŁA, 200 g odtłuszczonego twarogu, 150 g jogurtu naturalnego (3,8 % tłuszczu), 1 jajko, forma do pieczenia (20 x 20 cm), mikser ręczny z trzepaczką
1.Rozgrzej piekarnik do 170°C z grzaniem góra/dół lub do 150°C z termoobiegiem i dobrze natłuść formę do pieczenia. Opcjonalnie można je także posypać mąką.
2.Do miski wsyp mieszankę do wypieku brownie, MLEKO i masło. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na średnich obrotach, aż powstanie jednolita masa (ok. 1 minuta). Ciasto wlej do natłuszczonej formy do pieczenia i lekko wyrównaj.
3.Do drugiej miski wsypać mieszankę do wypieku sernika, odtłuszczony twaróg, JOGURT i jajko. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższych obrotach, aż masa będzie gładka. Rozmaruj masę na ciasto brownie i delikatnie wymieszaj obie masy widelcem.
4.Piec ciasto na środkowym ruszcie piekarnika, uprzednio nagrzanym do 150°C lub w nagrzanym piekarniku do 170°C z funkcją góra/dół przez ok. 50 minut.
5.Po upieczeniu pozwól ciastu ostygnąć. Gdy ostygnie można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.
Wegańskie sernikobrownie
Potrzebujesz dodatkowo: 150 ml napoju sojowego, 80 g miękkiej margaryny, 400 g wegańskiej alternatywy dla twarogu lub jogurtu, formę do pieczenia (20 x 20 cm), mikser ręczny z trzepaczką
1.Rozgrzej piekarnik do 170°C z grzaniem góra/dół lub do 150°C z termoobiegiem i dobrze natłuść formę do pieczenia. Opcjonalnie można je także posypać mąką.
2.Do miski wsyp mieszankę do wypieku brownie, napój SOJOWY i margarynę. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na średnich obrotach, aż powstanie jednolita masa (ok. 1 minuta). Ciasto wlej do natłuszczonej formy do pieczenia i lekko wyrównaj.
3.Do drugiej miski wsypać mieszankę do wypieku sernika, wegańską alternatywę dla twarogu lub jogurtu. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższych obrotach, aż masa będzie gładka. Rozmaruj masę na ciasto brownie i delikatnie wymieszaj obie masy widelcem.
4.Piec ciasto na środkowym ruszcie piekarnika, uprzednio nagrzanym do 150°C lub w nagrzanym piekarniku do 170°C z funkcją góra/dół przez ok. 50 minut.
5.Po upieczeniu pozwól ciastu ostygnąć. Gdy ostygnie można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.
Wskazówka:
Zwróć uwagę na czas pieczenia! Jeśli pieczesz ciasto dłużej, będzie mniej wilgotne.
Naczynie żaroodporne o grubych ściankach (szklane, ceramiczne itp.) mogą mieć wpływ na czas pieczenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g SUCHEJ MIESZANKI
Wartość energetyczna: 1634 kJ/386 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 50 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,58 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, selera, GORCZYCĘ, ŁUBIN i orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 420 g
41,36 zł Pierwotna cena wynosiła: 41,36 zł.27,49 złAktualna cena wynosi: 27,49 zł.
oszczędzasz 34% !
Poprzednia najniższa cena: 41,36 zł.
|
| Dostawa INPOST 2-3 dni |
|
| 11.99 zł paczkomat, 11.99 zł kurier |
|
| Wysyłka z polskiego magazynu |
513 w magazynie
14 dni na zwrot!
W przypadku, jeśli nie będziesz zadowolony/a z produktu, po prostu go zwróć, a my zwrócimy Ci pieniądze.| Waga | 0,45 kg |
|---|---|
| Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 12.60 |
| Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 21.70 |
| Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 4.50 |
| Masa netto (g) | 420 |
| Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 90 |
| BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
| Producent | BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże) |
| PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | Biovegan GmbH, Biovegan-Allee 1, DE-56579 Bonefeld |
| CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
| Kraj pochodzenia | Niemcy |
| WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
| WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
| EAN | 4005394200858 |
Marka
BIOVEGAN
Podobne produkty
-32%
-36%
-34%
-31%
-32%
-30%
-30%
-33%
-33%
-31%
-35%
-33%
SEZAM BIAŁY NIEŁUSKANY BIO 400 g
MASŁO SHEA NIERAFINOWANE AFRYKAŃSKIE 100 g
PESTKI DYNI CIEMNOZIELONE (UPRAWIANE W EUROPIE) BIO 150 g
KREM ORZECHOWO - KAKAOWY BIO 400 g
KREM Z ORZECHÓW LASKOWYCH BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 250 g
KREM ORZECHOWY MIX (4 ORZECHY) BIO 250 g
PLASTRY KOKOSOWE BIO 250 g
PŁATKI ŻYTNIE BIO 300 g - NATURAVENA
KSYLITOL 1 kg (TOREBKA)
KREM PISTACJOWY 45 % BIO 200 g
FASOLKA ZIELONA W ZALEWIE BIO 340 g (185 g) (SŁOIK)
MARCHEWKA W ZALEWIE Z GROSZKIEM BIO 340 g (220 g) (SŁOIK)
PASTA Z SOCZEWICY I BATATÓW Z CHILI BIO 185 g - NATURAVENA
POMIDORY KROJONE BEZ SKÓRY BIO 400 g (240 g)
RYŻ BIAŁY DŁUGOZIARNISTY BEZGLUTENOWY BIO 1 kg
STEVIA PASTYLKI W DOZOWNIKU (300 szt.) 18 g
PŁATKI OWSIANE BŁYSKAWICZNE BIO 600 g
PRZEKĄSKA ROLL JABŁKO - GRUSZKA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 30 g
TAPIOKA PEREŁKI (MAŁE) 400 g
KÓŁKA ZBOŻOWE KOLOROWE BEZGLUTENOWE BIO 300 g
KREM WEGAŃSKI Z ORZECHÓW LASKOWYCH I KAKAO BEZGLUTENOWY BIO 650 g
CHLORELLA BIO (400 mg) 625 TABLETEK
PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE BIO (POLSKA) 1 kg
MYDŁO Z ALEPPO W KOSTCE Z OLEJEM LAUROWYM 5 % 190 g
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 1 kg
PODUSZKI RYŻOWE Z KREMEM ORZECHOWO - KAKAOWYM BEZGLUTENOWE BIO 300 g
KREM Z KASZTANÓW JADALNYCH BIO 380 g
KREM DO TWARZY NA NOC WYGŁADZAJĄCY Z PARAKRESEM, OLEJEM Z PESTEK WINOGRON I KOMPLEKSEM PRO-KOLAGENOWYM ECO 50 ml
CUKIER TRZCINOWY JASNY BIO 500 g
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg - HORECA (BIO PLANET)
PŁATKI OWSIANE BŁYSKAWICZNE BEZGLUTENOWE 500 g
MUS MALINOWY (70 % OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g
ERYTRYTOL 500 g
TRUSKAWKA 80 % BIO 260 g
KAPARY MARYNOWANE BIO 100 g (50 g)
TAHINI (PASTA SEZAMOWA) BIO 180 g
ROŚLINNY ZAMIENNIK 15 JAJ DO JAJECZNICY, OMLETU, QUICHE I INNYCH DAŃ JAJECZNYCH BEZGLUTENOWY 180 g
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA KETO 310 g 

