SKŁADNIKI
kasza kukurydziana*, skrobia* (kukurydziana*, ziemniaczana*), mąka* (ryżowa*, kukurydziana*, jaglana*), syrop ryżowy*, olej słonecznikowy*, sól morska, cukier trzcinowy*, łuski nasion psyllium*, błonnik bambusowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowa bułka tarta jest alternatywą dla tradycyjnej pszennej, tak często używanej w polskiej kuchni.
Do jej produkcji wykorzystano skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną. Takie połączenie gwarantuje też ciekawe walory smakowe przygotowanych na bazie bułki panierek. Osoby nietolerujące glutenu mogą więc bez obaw cieszyć się smakiem np. tradycyjnie przygotowywanego kotleta.
Dodatkowo, bułka ta doskonale sprawdzi się w tradycyjnej pizzy sycylijskiej, gdzie stanowi bazę pod wykładany na wierzch ser.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1502 kJ/356 kcal
Tłuszcz – 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 70 g
w tym cukry – 3,0 g
Błonnik – 8,0 g
Białko – 4,8 g
Sól – 0,76 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-32%
BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA BIO 200 g
Pierwotna cena wynosiła: 16,86 zł.11,49 złAktualna cena wynosi: 11,49 zł.
oszczędzasz 32% !
Poprzednia najniższa cena: 16,86 zł.
|
| Dostawa INPOST 2-3 dni |
|
| 11.99 zł paczkomat, 11.99 zł kurier |
|
| Wysyłka z polskiego magazynu |
1224 w magazynie
ASHWAGANDHA BIO (495 mg) 250 TABLETEK
SYROP MALINOWY Z IMBIREM 250 ml
BARWNIKI SPOŻYWCZE BEZGLUTENOWE BIO (6 x 8 g) 48 g
ORZECHY MACADAMIA BIO 200 g
MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 1 kg
SYROP MALINOWY BIO 300 ml
SYROP MALINOWY BIO 750 ml
ASHWAGANDHA EKSTRAKT (500 mg) 120 KAPSUŁEK
PRZEKĄSKI ROLL JABŁKO - TRUSKAWKA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWE 100 g
OREGANO 20 g
SYROP DLA DZIECI Z TYMIANKU I DZIKIEJ RÓŻY OD 1 ROKU BIO 250 g
ORZECHY NERKOWCA KRUSZONE BIO 1 kg
PROBIOTYK Z ASHWAGANDHĄ BEZGLUTENOWY BIO 500 ml
WAFELEK Z SAMOPSZY Z KREMEM MLECZNO - KAKAOWYM BIO 30 g
NAPÓJ ENERGETYZUJĄCY O SMAKU JABŁKO - JEŻYNA BIO 250 ml
PANIERKA PANKO BEZGLUTENOWA BIO 200 g 
