OstroVit Omega 3-6-9 90 caps
Suplement diety
⭐️ OstroVit Omega 3-6-9 ⭐️ to suplement diety, który stanowi źródło cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, a także omega-6 i omega-9, a dodatkowo dostarcza do organizmu witaminę E. To preparat w formie łatwych do połknięcia kapsułek, który rekomendowany jest w szczególności osobom wyróżniającym się zwiększonym zapotrzebowaniem na wymienione wyżej związki.
✅ Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 – jedna porcja suplementu diety dostarcza do organizmu 72 mg kwasu eikozapentaenowego (EPA), 48 mg kwasu dokozaheksaenowego (DHA), a także 150 mg kwasu alfa-linolenowego (ALA).
✅ Bogactwo omega-6 i omega-9 – jedna kapsułka zawiera 190 mg kwasu linolowego (LA) oraz 103,5 mg kwasu oleinowego (OA).
✅ Wzbogacony w witaminę E – porcja produktu dostarcza do ustroju 10,5 mg octanu-DL-alfa-tokoferolu, czyli formy witaminy E, która wyróżnia się wysoką biodostępnością.
✅ 1 kapsułka = 1 porcja.
✅ Wydajność – jedno opakowanie produktu wystarczy na 3 miesiące regularnej suplementacji.
✅ Wygodna forma – preparat dostępny w postaci łatwych do połknięcia, żelowych kapsułek.
➡️ Masa netto produktu: 120 g
➡️ Ilość porcji w opakowaniu: 90
➡️ Wielkość porcji: 1 kapsułka
Składniki aktywne w 1 porcji, %RWS*
- Olej rybi: 400 mg, –
- – w tym kwas eikozapentaenowy (EPA) 72 mg, –
- – w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA) 48 mg, –
- Olej z nasion lnu: 300 mg, –
- – w tym kwas alfa-linolenowy ALA 150 mg, –
- – w tym kwas linolowy LA 45 mg, –
- – w tym kwas oleinowy OA 60 mg, –
- Olej z nasion słonecznika: 290 mg, –
- – w tym kwas linolowy LA 145 mg, –
- – w tym kwas oleinowy OA 43.5 mg, –
- Witamina E 10.5 mg, 88%
*RWS – Referencyjna wartość spożycia
Składniki: Olej rybi, olej z nasion lnu, olej z nasion słonecznika, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; woda; octan DL-alfa-tokoferylu (wit. E).
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, owies, jaja, skorupiaki, ryby.
Jak spożywać Omegę 3-6-9❓
➡️ Spożywać 1 porcję (1 kapsułka) dziennie, najlepiej po posiłku.
❗️ Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
OstroVit Omega 3-6-9 – źródło cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych
✔️ Kwasy tłuszczowe omega 3 to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, które nie są syntetyzowane w ludzkim organizmie, dlatego też muszą być dostarczane do ustroju wraz z codzienną dietą lub w razie konieczności, w formie suplementów. W preparacie OstroVit wykorzystano zarówno kwas alfa-linolenowy (ALA), który można znaleźć przede wszystkim w oleju lnianym, jak i kwas eikozapentaenowy (EPA) oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA), czyli związki, których źródłem są głównie tłuste ryby morskie.
✔️ Kwasy tłuszczowe omega 6 to związki należące do grupy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wchodzą w skład błon komórkowych. W suplemencie OstroVit Omega 3-6-9 zastosowano kwas linolowy (LA), pochodzący z oleju słonecznikowego i z nasion lnu, który można znaleźć również w innych olejach roślinnych, np. w oleju z pestek winogron.
✔️ Kwasy tłuszczowe omega 9 to nienasycone tłuszcze, których przedstawicielem (wykorzystanym w produkcie OstroVit) jest kwas oleinowy (OA). Głównym pokarmowym źródłem związku jest oliwa z oliwek, choć kwas oleinowy występuje również w oleju rzepakowym, oleju pozyskiwanym z orzechów laskowych, oleju z nasion słonecznika czy z nasion lnu.
✔️ Witamina E to grupa organicznych związków chemicznych, zaliczanych do witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, spośród których największą aktywność biologiczną wykazuje, wykorzystany w preparacie, D-alfa-tokoferol. To związek, który w ludzkim organizmie magazynowany jest przede wszystkim w tkance tłuszczowej, a także w nadnerczach. W żywności występuje natomiast głównie w olejach roślinnych, orzechach, pestkach i nasionach.
Właściwości składników zawartych w OstroVit Omega 3-6-9:
Obecny w suplemencie diety kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, a korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie.
Wykorzystany w preparacie kwas dokozaheksaenowy (DHA) wspiera właściwą pracę mózgu oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia, a korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.
Kwas alfa-linolenowy (ALA) oraz kwas linolowy (LA) zastosowany w produkcie pomaga w utrzymaniu optymalnego poziomu cholesterolu we krwi, a korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA i 10 g LA dziennie.
W suplemencie obecny jest również kwas oleinowy, dlatego warto wiedzieć, iż zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Kwas oleinowy jest tłuszczem nienasyconym. Z kolei zastosowana w preparacie witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
⚠️ UWAGA! Ze względu na wysoką zawartość oleju rybiego produkt charakteryzuje się rybim zapachem.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.