SKŁADNIKI
woda, zakwas chlebowy (mąka ŻYTNIA, woda) – 10,7 %, mąka ŻYTNIA razowa, mąka PSZENNA graham, czosnek.
OPIS
Do produkcji żuru wykorzystano jedynie naturalne składniki umiejętnie połączone z zakwasem chlebowym. Żur nie zawiera substancji konserwujących, sztucznych aromatów, barwników.
Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj 2 – 2,5 litra wywaru (warzywnego lub mięsnego). Starannie przecedź. Doprowadź wywar do wrzenia i dodaj zawartość butelki po jej uprzednim wstrząśnięciu. Gotuj na małym ogniu, mieszając 2 – 3 minuty. Podawaj z gotowanymi ziemniakami, ćwiartkami jajka na twardo lub białą kiełbasą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 286 kJ/67 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 15 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,25 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu. Po otwarciu zużyć w całości.
ŻUR NA ZAKWASIE NIEPASTERYZOWANY 480 ml
18,60 zł Pierwotna cena wynosiła: 18,60 zł.12,49 złAktualna cena wynosi: 12,49 zł.
oszczędzasz 33% !
Poprzednia najniższa cena: 12,49 zł.
Dostawa INPOST 2-3 dni | |
13zł paczkomat, 16zł kurier | |
Wysyłka z Polskigo magazynu |
Wysyłane z magazynu w Polsce
Zostało mniej niż 14 sztuk!
Obecnie 52 osoby obserwują!
Wyprzedane w ciągu 24 godzin!
Wyprzedane, Brak na magazynie
14 dni na zwrot!
W przypadku, jeśli nie będziesz zadowolony/a z produktu, po prostu go zwróć, a my zwrócimy Ci pieniądze.Waga | 0,79 kg |
---|---|
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 26.50 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 6.50 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 6.50 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 60 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
Producent | KROKUS (przetwory owocowe i warzywne) |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Polska |
Kraj pochodzenia | Polska |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
EAN | 5906732624437 |
Marka
KROKUS
Podobne produkty
-33%
-30%
-32%
-33%
-31%
-7%
-34%
-33%
-29%
-33%
-31%
-34%