SKŁADNIKI
żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.
Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1435 kJ/ 342 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 84 g
Sól: 0,08 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
ŻELATYNA W PROSZKU BIO 20 g
13,24 zł Pierwotna cena wynosiła: 13,24 zł.8,90 złAktualna cena wynosi: 8,90 zł.
oszczędzasz 33% !
Poprzednia najniższa cena: 13,24 zł.
| Dostawa INPOST 2-3 dni |
![]() | 11.99 zł paczkomat, 11.99 zł kurier |
| Wysyłka z polskiego magazynu |
2338 w magazynie


14 dni na zwrot!
W przypadku, jeśli nie będziesz zadowolony/a z produktu, po prostu go zwróć, a my zwrócimy Ci pieniądze.Waga | 0,02 kg |
---|---|
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 0.50 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 10.00 |
Masa netto (g) | 20 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 360 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.00 |
Producent | AMYLON (budynie, galaretki,kisiele,cukry, skrobie |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia | Czechy |
EAN | 8594006661966 |
Marka
AMYLON
Podobne produkty
-39%
-32%
-32%
-26%
-35%
-24%
-37%
-35%
-28%
-33%
-32%
-35%