SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista, kultury bakterii chlebowych
OPIS
Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego ORKISZOWEGO bio 30 g Biovegan, 700 g mąki ORKISZOWEJ, 300 g mąki ŻYTNIEJ, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody. 
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza przez ok. 80 minut. Pozostawić do wystygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1525 kJ/360 kcal 
Tłuszcz: 3,0 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g 
Węglowodany: 57 g 
w tym cukry:
ZAKWAS CHLEBOWY ORKISZOWY W PROSZKU BIO 30 g
  14,45 zł Pierwotna cena wynosiła: 14,45 zł.9,90 złAktualna cena wynosi: 9,90 zł. 
oszczędzasz 31% !
Poprzednia najniższa cena: 14,45 zł.
| 
 | Dostawa INPOST 2-3 dni | 
| 
 | 11.99 zł paczkomat, 11.99 zł kurier | 
| 
 | Wysyłka z polskiego magazynu | 
1114 w magazynie
14 dni na zwrot!
W przypadku, jeśli nie będziesz zadowolony/a z produktu, po prostu go zwróć, a my zwrócimy Ci pieniądze.| Waga | 0,05 kg | 
|---|---|
| Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 0.50  | 
		
| Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 11.00  | 
		
| Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 15.20  | 
		
| Masa netto (g) | 30  | 
		
| Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 30  | 
		
| Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach)  | 
		
| PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | BIOVEGAN GMBH, BIOVEGAN ALLEE 1, 56579 BONEFELD  | 
		
| CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO  | 
		
| Kraj pochodzenia | Niemcy  | 
		
| Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Niemcy  | 
		
| WEGAŃSKI | WEGAŃSKI  | 
		
| WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI  | 
		
| EAN | 4005394123003 | 
Marka
BIOVEGAN
Podobne produkty
-33%
-33%
-34%
-33%
-30%
-31%
-32%
-34%
-33%
-34%
-27%
-32%


