SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista, kultury bakterii chlebowych
OPIS
Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego ORKISZOWEGO bio 30 g Biovegan, 700 g mąki ORKISZOWEJ, 300 g mąki ŻYTNIEJ, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza przez ok. 80 minut. Pozostawić do wystygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1525 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry:
ZAKWAS CHLEBOWY ORKISZOWY W PROSZKU BIO 30 g
14,45 zł Pierwotna cena wynosiła: 14,45 zł.9,90 złAktualna cena wynosi: 9,90 zł.
oszczędzasz 31% !
Poprzednia najniższa cena: 14,45 zł.
| Dostawa INPOST 2-3 dni |
![]() | 11.99 zł paczkomat, 11.99 zł kurier |
| Wysyłka z polskiego magazynu |
510 w magazynie


14 dni na zwrot!
W przypadku, jeśli nie będziesz zadowolony/a z produktu, po prostu go zwróć, a my zwrócimy Ci pieniądze.Waga | 0,05 kg |
---|---|
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 0.50 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 11.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 15.20 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 30 |
Masa netto (g) | 30 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | BIOVEGAN GMBH, BIOVEGAN ALLEE 1, 56579 BONEFELD |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Niemcy |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
EAN | 4005394123003 |
Marka
BIOVEGAN
Podobne produkty
-33%
-34%
-32%
-31%
-35%
-32%
-29%
-33%
-33%
-33%
-34%
-36%