SKŁADNIKI
ekologiczna guma guar 100 %.
OPIS
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych – Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu. Nie wymaga podgrzewania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 843 kJ/209 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 88 g
Białko: 5,7 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-33%
GUMA GUAR BIO 200 g
Pierwotna cena wynosiła: 24,54 zł.16,49 złAktualna cena wynosi: 16,49 zł.
oszczędzasz 33% !
Poprzednia najniższa cena: 14,90 zł.
| Dostawa INPOST 2-3 dni |
![]() | 11.99 zł paczkomat, 11.99 zł kurier |
| Wysyłka z polskiego magazynu |
1894 w magazynie

