SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.
OPIS
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1573 kJ/376 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 93,6 g
w tym cukry: 90,7 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO BEZGLUTENOWY BIO 500 g
33,44 zł Pierwotna cena wynosiła: 33,44 zł.22,49 złAktualna cena wynosi: 22,49 zł.
oszczędzasz 33% !
Poprzednia najniższa cena: 22,49 zł.
| Dostawa INPOST 2-3 dni |
![]() | 11.99 zł paczkomat, 11.99 zł kurier |
| Wysyłka z polskiego magazynu |
95 w magazynie


14 dni na zwrot!
W przypadku, jeśli nie będziesz zadowolony/a z produktu, po prostu go zwróć, a my zwrócimy Ci pieniądze.Waga | 0,52 kg |
---|---|
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 12.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 18.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 4.00 |
Masa netto (g) | 500 |
Producent | ALTERNATIVA3 (kawy, lizaki, cukier, kakao) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Filipiny |
Kraj pochodzenia | Filipiny |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
EAN | 8435030563003 |
Marka
ALTERNATIVA3
Podobne produkty
-32%
-35%
-31%
-35%
-30%
-34%
-33%
-30%
-34%
-35%
-35%
-36%