SKŁADNIKI
inulina z korzenia cykorii 100 %. 
OPIS
Inulinę wykorzystuje się w kuchni jako dodatek do ciast, budyniów i kisieli, a także jako zagęszczacz w galaretkach. Ze względu na właściwości stabilizujące można jej używać do produkcji domowego majonezu. Można nią zagęszczać zupy i sosy. Dodawana do ciast sprawi, że wypieki będą bardziej chrupiące. Może być również stosowana jako zamiennik cukru w napojach takich jak kawa, herbata czy lemoniada. Wykazano, że ma pozytywny wpływ na odchudzanie, gdyż pomaga czuć się sytym na dłużej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 848 kJ / 210 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 8,0 g
w tym cukry: 8,0 g
Błonnik: 89 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
INULINA Z KORZENIA CYKORII BEZGLUTENOWA 300 g
  26,22 zł Pierwotna cena wynosiła: 26,22 zł.17,49 złAktualna cena wynosi: 17,49 zł. 
oszczędzasz 33% !
Poprzednia najniższa cena: 26,22 zł.
| 
 | Dostawa INPOST 2-3 dni | 
| 
 | 11.99 zł paczkomat, 11.99 zł kurier | 
| 
 | Wysyłka z polskiego magazynu | 
1682 w magazynie
14 dni na zwrot!
W przypadku, jeśli nie będziesz zadowolony/a z produktu, po prostu go zwróć, a my zwrócimy Ci pieniądze.| Waga | 0,33 kg | 
|---|---|
| Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 13.00  | 
		
| Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 150  | 
		
| Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 22.50  | 
		
| Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 3.00  | 
		
| Masa netto (g) | 300  | 
		
| Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach)  | 
		
| BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach)  | 
		
| Producent | PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze)  | 
		
| Kraj pochodzenia | Polska  | 
		
| PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa  | 
		
| WEGAŃSKI | WEGAŃSKI  | 
		
| WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI  | 
		
| EAN | 5902837810430 | 
Marka
PIĘĆ PRZEMIAN
Podobne produkty
-34%
-37%
-34%
-31%
-32%
-35%
-36%
-37%
-31%
-34%
-35%
-32%


