SKŁADNIKI
rabarbar (51 %), cukier, sok z cytryny, pektyny – substancja żelująca, cynamon (0,12 %).
OPIS
Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu.
Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.
Dżem rabarbarowy z cynamonem produkujemy z łodyg rabarbaru pociętych na niewielkie kawałki. Ma on wyważony słodko – kwaśny smak. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny. 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
Wartość energetyczna: 607 kJ/143 kcal 
Tłuszcz: 0 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g 
Węglowodany: 35 g 
w tym cukry: 34 g 
Białko: 0,7 g 
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
DŻEM RABARBAROWY Z CYNAMONEM O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g
  19,37 zł Pierwotna cena wynosiła: 19,37 zł.12,49 złAktualna cena wynosi: 12,49 zł. 
oszczędzasz 36% !
Poprzednia najniższa cena: 19,37 zł.
| 
 | Dostawa INPOST 2-3 dni | 
| 
 | 11.99 zł paczkomat, 11.99 zł kurier | 
| 
 | Wysyłka z polskiego magazynu | 
224 w magazynie
14 dni na zwrot!
W przypadku, jeśli nie będziesz zadowolony/a z produktu, po prostu go zwróć, a my zwrócimy Ci pieniądze.| Waga | 0,4 kg | 
|---|---|
| Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 11.50  | 
		
| Masa netto (g) | 235  | 
		
| Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 6.00  | 
		
| Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 6.00  | 
		
| Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 90  | 
		
| BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja)  | 
		
| Producent | KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)  | 
		
| PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | Krokus Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk sp.j. Pająków 25 B, 26-704 Przyłęk  | 
		
| Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Polska  | 
		
| Kraj pochodzenia | Polska  | 
		
| WEGAŃSKI | WEGAŃSKI  | 
		
| WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI  | 
		
| EAN | 5906732622839 | 
Marka
KROKUS
Podobne produkty
-35%
-34%
-29%
-32%
-32%
-34%
-32%
-31%
-34%
-32%
-31%
-33%


