SKŁADNIKI 
żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 
Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1355 kJ/322 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 73,4 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 16,8 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 
MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g
  22,69 zł Pierwotna cena wynosiła: 22,69 zł.16,49 złAktualna cena wynosi: 16,49 zł. 
oszczędzasz 27% !
Poprzednia najniższa cena: 22,69 zł.
| 
 | Dostawa INPOST 2-3 dni | 
| 
 | 11.99 zł paczkomat, 11.99 zł kurier | 
| 
 | Wysyłka z polskiego magazynu | 
72 w magazynie
14 dni na zwrot!
W przypadku, jeśli nie będziesz zadowolony/a z produktu, po prostu go zwróć, a my zwrócimy Ci pieniądze.| Waga | 0,55 kg | 
|---|---|
| PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | "DARY NATURY" SP. Z O.O. KORYCINY 73, 17-315 GRODZISK  | 
		
| Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120  | 
		
| Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 21.00  | 
		
| Masa netto (g) | 500  | 
		
| Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 6.00  | 
		
| Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 9.00  | 
		
| BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja)  | 
		
| BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach)  | 
		
| CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO  | 
		
| Producent | DARY NATURY – inne  | 
		
| Kraj pochodzenia | Polska  | 
		
| WEGAŃSKI | WEGAŃSKI  | 
		
| WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI  | 
		
| EAN | 5902768527087 | 
Marka
Dary Natury
Podobne produkty
-30%
-31%
-33%
-34%
-35%
-34%
-31%
-30%
-35%
-33%
-34%
-33%


