SKŁADNIKI
algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 928 kJ/222 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 7,3 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 26 g
Białko: 29 g
Sól: 1,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ALGI MORSKIE SUSZONE – NORI PŁATKI BIO 25 g
22,19 zł Pierwotna cena wynosiła: 22,19 zł.14,90 złAktualna cena wynosi: 14,90 zł.
oszczędzasz 33% !
Poprzednia najniższa cena: 22,19 zł.
|
| Dostawa INPOST 2-3 dni |
|
| 11.99 zł paczkomat, 11.99 zł kurier |
|
| Wysyłka z polskiego magazynu |
121 w magazynie
14 dni na zwrot!
W przypadku, jeśli nie będziesz zadowolony/a z produktu, po prostu go zwróć, a my zwrócimy Ci pieniądze.| Waga | 0,03 kg |
|---|---|
| Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 10.20 |
| Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 17.70 |
| Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 200 |
| Masa netto (g) | 25 |
| Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 4.50 |
| Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
| CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
| Kraj pochodzenia | Hiszpania |
| Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Hiszpania |
| Producent | PORTO MUINOS (algi morskie) |
| PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA |
| WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
| WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
| EAN | 8437001476848 |
Marka
PORTO MUINOS
Podobne produkty
-29%
-30%
-29%
-33%
-34%
-33%
-36%
-36%
-31%
-33%
-36%
-37%


